De fotoclub.

Fotoclub Genemuiden is in 1974 opgericht door een twintigtal Genemuider amateurfotografen .

De fotoclub heeft nu niet alleen leden uit Genemuiden maar ook van daarbuiten.

Doelstelling.

Het in clubverband de amateurfotografie te bevorderen en het niveau te verbeteren.

Dit gebeurd door het uitwisselen van ervaring en kennis.

Door het hebben van een eigen studio zijn alle facetten van de fotografie bij ons mogelijk.

Activiteiten.

De fotoclub Genemuiden is een actieve fotoclub voor zowel beginnende als gevorderde fotografen.

De leden van de fotoclub hebben als motto “Elkaar helpen” en dat wordt op alle fotografische

gebieden gedaan.

Onze fotoclub heeft 13 portretavonden waarbij we regelmatig een model hebben, maar we doen in

die avonden ook aan het opbouwen van kennis, waar moeten de flitsers staan en hoe gaan we om

met modellen, high- en lowkey fotografie., etc

Daarnaast organiseren we ook nog 13 andere avonden waarin we of naar buiten gaan voor

avondfotografie, het blauwe uurtje, landschapsfotografie, lightpainting, macro zowel binnen als

buiten, of binnen om te experimenteren voor de ons nog onbekende mogelijkheden in de fotografie.

Hierbij kan gedacht worden aan druppelfotografie, beweging vastleggen en ideeën die door de leden

naar voren gebracht worden.

Er zijn ook avonden waarop eerst theorie behandeld word, wat daarna in de praktijk gebracht kan

worden. Zoals ; “hoe zet ik mijn flitsers neer?”, “hoe praat ik het model in een bepaalde houding”,

“Wat zijn de tips en tricks voor, macro fotografie, het blauwe uurtje, avondfotografie, compositie?”.

Clubavonden.

Elke drie weken wordt op maandag de reguliere clubavond gehouden. De agenda wordt in december vastgesteld voor het nieuwe jaar. Tevens worden dan de thema's voor de expositie foto's bekend gemaakt.

Clubblad

Elk jaar word het clubblad uitgegeven. Naast tips en informatie over fotografie, bevat het blad de agenda voor het lopende jaar.

Exposities.

Elk kwartaal exposeren de leden hun werk in het gebouw van Fytac aan de Julianastraat in Genemuiden, dit is een doorlopende expositie. Ook doen wij vaak mee aan plaatselijke evenementen.

• Voorzitter: Henk Hulsebos

Finsestraat 20