Fotoclub Genemuiden Cursussen

Fotoclub Genemuiden geeft verschillende cursussen, zoals een Basiscursus fotografie en de cursus Fotografie in de praktijk.

In de basiscursus leert je over de instellingen van je camera en wat je hier mee kunt doen. We behandelen bijvoorbeeld: diafragma, sluitertijd, ISO waarde, histogram en objectieven. Daarnaast leer je uiteraard over het creëren van een mooie compositie. De cursus wordt gegeven op 4 dinsdagavonden in de studio van de fotoclub.

Tijdens de cursus krijgt je een aantal opdrachten om thuis kunt uit te voeren, waarna op de volgende cursusavond de resultaten worden bekeken.

De cursus Fotografie in de praktijk wordt gegeven in 6 avonden, waarbij zoals de naam al doet vermoeden de nadruk ligt op de praktijk. We beginnen met een kort gedeelte theorie waarin tips en tricks worden gegeven voor wat we die avond gaan doen.

In de 6 avonden zijn we de eerste avond in de studio, waar we bezig gaan met table top fotografie. De volgende avonden gaan we naar buiten om bezig te gaan met compositie, avondfotografie en werken we met de opzet flitser. De vijfde avond zijn we weer terug in de studio om te werken met studioflitsers. Op de laatste avond gaan we elkaars foto's bekijken waarbij je tips and tricks krijgt om nog mooiere foto’s te maken.

Daarnaast wordt de cursus Foto bewerken gegeven. Dit is een leuke cursus voor iedereen die wel eens foto’s maakt.  Of je dat met een spiegelreflexcamera, compact-camera of smartphone doet, maakt voor deze cursus niet uit.

Steeds meer mensen maken foto’s met hun smartphone. Ook omdat je deze (bijna) altijd al bij de hand hebt en een fotocamera niet altijd.

Naast de cursussen organiseren wij ook regelmatig workshops. Deze behandelen altijd een type fotografie. Dit zal uiteraard tijdig worden vermeld op de nieuwspagina.

Neem gerust contact op voor meer informatie.