Ik ben Bertus van Spijkeren geboren op de Veluwe in 1953 aan de Zuiderzeezijde- en opgegroeid aan de andere kant, de IJsselzijde. Mijn ouders hadden een boerderij. Ik heb een agrarische achtergrond, maar mijn werkzaamheden -47 jaar- heb ik verricht bij de lokale overheid. Ik zorgde voor het informatiebeheer.

In het gemeentehuis te Epe was een actieve fotoclub en één freak. Hij heeft mij weten te enthousiasmeren met zijn Hasselblatt en ik had toen een Praktika L. Toen heb ik ook geleerd om zelf foto’s te ontwikkelen. Spelen met licht in een donkere kamer (doka). De periode daarna maakte ik altijd kiekjes. Na deze “passieve” periode heb ik een spiegelreflexcamera aangeschaft en heb ik -denk ik- daarmee een “doorstart” gemaakt. Ik fotografeer met genoegen en hoop dat de fotoclubvrienden en –vriendinnen mij nog meer weten te enthousiasmeren!