Fotoclub Genemuiden cursussen

De fotoclub geeft verschillende cursussen, basiscursus fotografie en de cursus voor de gevorderde fotograaf.

In de basiscursus leert u de instellingen van de camera en wat u hier mee kunt doen, we behandelen het diafragma, sluitertijd, ISO waarde, histogram, objectieven en we leren u iets over compositie. De cursus wordt gegeven in 4 avonden. Dit is op de dinsdagavond en vindt plaats in de studio van de fotoclub.

Tijdens de cursus krijgt u een paar opdrachten die u thuis kunt uitvoeren waarna de volgende cursusavond de resultaten

worden bekeken.

De cursus voor de gevorderde fotograaf wordt gegeven in 6 avonden waarbij de nadruk ligt op de praktijk. We beginnen met een kort gedeelte theorie waarin tips en tricks worden gegeven voor wat we die avond gaan doen.

In de 6 avonden zijn we de eerste avond in de studio waarbij we ons bezig houden met table top. De volgende avonden zijn we buiten bezig met compositie, avondfotografie, werken met de opzet flitser. de 5de avond zijn we weer in de studio om te werken met studioflitsers. De laatste avond gaan we elkaars foto's bekijken waarbij de fotograaf aanwijzingen krijgt hoe een foto nog beter kan.

Ook wordt de cursus Fotobewerken gegeven. "Dit is een leuke cursus voor iedereen die wel eens foto's maakt",  "Of je dat met een spiegelreflexcamera, compactcamera of smartphone doet, maakt voor deze cursus niet uit.

Steeds meer mensen maken foto’s met hun smartphone. "Ook omdat je deze (bijna) altijd al bij de hand hebt en een fotocamera niet. Helaas is het resultaat nog niet altijd wat je ervan verwacht of gehoopt had. .

Wanneer u vragen hebt over een onderwerp en daar meer over wilt weten, neem dan contact op met de fotoclub.. wij zullen dan bekijken of we daar een cursus of workshop voor kunnen ontwikkelen.

Voor informatie over de cursussen en de workshop, wanneer die gehouden worden en wat ze inhouden vindt u onder het tabblad blog, ook kunt u contact opnemen via het contactformulier.