18. april 2018
Gisteravond is de eerste avond van de basiscursus gehouden. Wij hebben 12 cursisten die erg leergierig zijn en enthousiast. De eerste avond hebben we het over het diafragma gehad, wat is dit en wat doet het. Het diafragma is eigenlijk de lichtkraan in de lens, hiermee wordt de hoeveelheid licht dat wordt doorgelaten bepaald. In de volgende les gaan we het hebben over de sluitertijd en deze is op 24 april.
15. april 2018
Vanavond gekeken of hetgeen we hadden bedacht ook zou werken en dat was ook zo. Spelen met een bol waarin staalwol zit en dat aansteken, met dit als resultaat.
12. april 2018
Maandagavond 23 april gaan we naar Hattem voor het blauwe uurtje. Als we later gaan wordt het te laat want het blauwe uurtje is op die avond van 21.10 tot 22.02 uur. Hoe laat en waar exact wordt nog bekend gemaakt. Laat even weten als je meegaat.
12. april 2018
Voor de basiscursus die op Dinsdag 17 april start hebben we nog 3 plaatsen vrij, hebt u interesse in foto grafie en wil u meer weten en kunnen met uw camera schrijf u dan in voor deze cursus door een mail te sturen naar cor.j.visser@hetnet.nl of door het contactformulier in te vullen die u kunt vinden bij contact op deze website.
11. april 2018
Maandagavond 16 april gaan we in de studio met macrofotografie aan de slag, dit is het maken van foto's op een hele korte afstand van het onderwerp, een bijzondere techniek in de fotografie. Hebt je interesse om eens te kijken hoe dit gaat, kom dan gerust bij ons binnen lopen. De avond begint om 19.30 uur en zal tot een uur of 10 duren.
11. april 2018
Maandagavond 9 april hebben we gewerkt met high- en lowkey fotografie, de resultaten zijn mooi en we hebben bereikt wat we wilden. Tevens zijn we aan het spelen gegaan met een bellenblaas apparaat wat ook een mooi resultaat gaf, soms was het model bijna niet meer zichtbaar doordat Roelof wel erg enthousiast was met het de bellenblaas machine. Een paar foto's van die avond.
27. maart 2018
maandagavond 9 april gaan we bezig met high key en low key. Voor die avond hebben we een model en we beginnen om 19.30 uur in de studio. Meer informatie over high en lowkey vindt u op de pagina "leuk om te weten".
25. maart 2018
Voor de mensen die geïnteresseerd zijn wanneer het blauwe uurtje is in de plaats waar je de foto's wil gaan maken heb ik hier het internet adres van de website die dat goed voor je kan weergeven. http://www.bluehoursite.com/ veel succes er mee.
Cursussen · 08. maart 2018
Op dinsdag 17 april 2018 start de cursus basis fotografie. Heeft u zich altijd al afgevraagd wat het betekend wat op de grote knop van uw camera staat met in het groen een Auto en AV, TV, M en nog meer? Dit zijn de instelmogelijkheden van de camera. Er zijn nog veel meer mogelijkheden met de camera om mooie en aparte foto's te maken, bv een foto maken in de avond met weinig licht. Tijdens de cursus wordt u wegwijs gemaakt in deze mogelijkheden en leert u ook anders kijken naar een onderwerp wat...

De website wordt elke week up to date gehouden.

copyright fotoclub Genemuiden