05. mei 2018
Maandagavond gaan we kijken naar het effect als we studioflitsers onder een andere hoek of plaats zetten. Hoe komt het licht dan op het model, krijgen we dan meer schaduw in het gezicht of op de achtergrond. Krijgen we effecten die we niet willen of juist wel. we beginnen om 19.30 uur, hebt u belangstelling om dit eens mee te maken, kom gerust langs in de Rank. U bent van harte welkom.
02. mei 2018
Wat later dan de bedoeling is, maar dan nu de enkele foto's van die avond.
22. april 2018
Morgen 23 april vertrekken we van het Havenplein in Genemuiden om 19.30 naar Hattem. De fotografen die rechtstreeks naar Hattem komen, om 20.00 op parkeerplaats De Bleek te Hattem. Als er belangstellenden zijn die willen weten wat het blauwe uurtje is, nodig ik bij deze uit om ook om 20.00 uur op de parkeerplaats te zijn.
18. april 2018
Gisteravond is de eerste avond van de basiscursus gehouden. Wij hebben 12 cursisten die erg leergierig zijn en enthousiast. De eerste avond hebben we het over het diafragma gehad, wat is dit en wat doet het. Het diafragma is eigenlijk de lichtkraan in de lens, hiermee wordt de hoeveelheid licht dat wordt doorgelaten bepaald. In de volgende les gaan we het hebben over de sluitertijd en deze is op 24 april.
15. april 2018
Vanavond gekeken of hetgeen we hadden bedacht ook zou werken en dat was ook zo. Spelen met een bol waarin staalwol zit en dat aansteken, met dit als resultaat.
12. april 2018
Maandagavond 23 april gaan we naar Hattem voor het blauwe uurtje. Als we later gaan wordt het te laat want het blauwe uurtje is op die avond van 21.10 tot 22.02 uur. Hoe laat en waar exact wordt nog bekend gemaakt. Laat even weten als je meegaat.
12. april 2018
Voor de basiscursus die op Dinsdag 17 april start hebben we nog 3 plaatsen vrij, hebt u interesse in foto grafie en wil u meer weten en kunnen met uw camera schrijf u dan in voor deze cursus door een mail te sturen naar cor.j.visser@hetnet.nl of door het contactformulier in te vullen die u kunt vinden bij contact op deze website.
11. april 2018
Maandagavond 16 april gaan we in de studio met macrofotografie aan de slag, dit is het maken van foto's op een hele korte afstand van het onderwerp, een bijzondere techniek in de fotografie. Hebt je interesse om eens te kijken hoe dit gaat, kom dan gerust bij ons binnen lopen. De avond begint om 19.30 uur en zal tot een uur of 10 duren.
11. april 2018
Maandagavond 9 april hebben we gewerkt met high- en lowkey fotografie, de resultaten zijn mooi en we hebben bereikt wat we wilden. Tevens zijn we aan het spelen gegaan met een bellenblaas apparaat wat ook een mooi resultaat gaf, soms was het model bijna niet meer zichtbaar doordat Roelof wel erg enthousiast was met het de bellenblaas machine. Een paar foto's van die avond.
27. maart 2018
maandagavond 9 april gaan we bezig met high key en low key. Voor die avond hebben we een model en we beginnen om 19.30 uur in de studio. Meer informatie over high en lowkey vindt u op de pagina "leuk om te weten".

Meer weergeven

De website wordt elke week up to date gehouden.

copyright fotoclub Genemuiden